Linkbuilding: een belangrijke SEO-factor

Linkbuilding is een van de belangrijkste ranking-factoren voor Google en daarmee van groot belang voor de positie en de vindbaarheid van je website in de zoekmachines.

Linkbuilding is een manier om kwalitatief goede uitgaande en inkomende links op je website te realiseren. Hiermee verhoog je de autoriteit van je website voor Google, waardoor de site beter wordt gerankt.

Verhoog je autoriteit in Google

Cactuss zorgt samen met jou voor een optimaal profiel van uitgaande en inkomende links op je website. Hoe meer websites met een link verwijzen naar jouw site, hoe beter. Blijkbaar ben je interessant voor anderen. Google waardeert dat met een hogere positie van je website in de zoekmachine.

Kwalitatieve linkbuilding

Google kijkt niet alleen naar de hoeveelheid in- en uitgaande links, maar vooral naar de kwaliteit. Die wordt beoordeeld op basis van:

  • relevantie
  • autoriteit
  • uniekheid van de betreffende links.

Een optimaal linkprofiel voor jouw bedrijf

Linkbuilding begint bij een analyse van het bestaande linkprofiel. Zo laten we zien wat de sterke en verbeterpunten op de huidige website zijn. Iedere klant krijgt advies op maat en een concreet voorstel om het linkprofiel verder uit te bouwen en te optimaliseren. Deze aanpak geeft snel een boost aan je organische vindbaarheid.